Love and Peace op de solex (persbericht)

Solexrees 2014

WP-8476De ludieke Solexrees in Spakenburg ziet dit jaar zijn twintigste editie. Na het kleinschalige begin in 1995 is de commune met de jaren groter en groter geworden. Steeds meer mensen uit alle windstreken van Nederland wilden zich vereenzelvigen met de solexcultuur, verbonden door het vrijheidsgevoel dat een solex kan geven. Peace, love, unity en respect zaten hierbij altijd stevig op het ‘âfferpinnetje’.

Elk jaar weer staat Spakenburg, het Woodstock aan het Eemmeer, de dag na Hemelsvaartsdag in het teken van de ludiekste solexrees van Nederland. Een wedstrijd waarbij het niet draait om snelheid, maar om gezelligheid en originaliteit.
Stond ‘de rees’ vorig jaar nog in het teken van de strenge vorst, dit jaar draait alles om de flowerpower. Want doordat we deze winter amper vorst hebben gehad, waren de tuinen al vroeg bedekt met vele frisse kleuren; de bloemen tonen dit jaar hun kracht.
En hoewel de flowerpower nogal eens wordt bestempeld als een halfzachte hippiecultuur, hoopt de organisatie dat velen de banden van hun ouderwetse solex weer flink op zullen pompen en zich op 30 mei 2014 om 18.00 uur verzamelen bij WR Fietsen (Veenestraat 66a).

Verhuur

Ondanks het relaxte thema zijn ook dit jaar alle inschrijvers (kosten: 5 euro) verplicht om verzekerd en voorzien van een helm aan de inschrijfbalie te verschijnen. Deelname geschied volledig op eigen risico. Maar als iedereen de love-and-peace-gedachte in het achterhoofd houdt, hoeft er natuurlijk helemaal niets te gebeuren.
En voor al diegenen die geen solex hebben. Wilt u graag ook een statement maken of vindt u het gewoon leuk om weer eens van die wijde pijpen te dragen? Voor slechts 35 euro kunt u een solex huren! Deze kunt u reserveren via meedoen@solexrees.nl. U hoeft dan enkel zelf nog gepaste kleding te regelen.
Want alle deelnemers worden uitgenodigd om hun solex en/of kleding zo creatief mogelijk aan te passen aan het kleurrijke thema om zo kans te maken op één van de te winnen prijzen. Wel raadt de organisatie aan om alle adamskostuums thuis te laten; naaktloperij wordt op deze woodstock nog steeds niet gewaardeerd! Originaliteit daarentegen wel en die zullen dan ook beloond worden met verschillende leuke prijzen.

StartPoster solexrees 2014-2

Om 18.45 uur vertrekken de kleurrijke hippies richting het voormalige vissersdorp Spakenburg. De stoet zal begeleid worden door Trijntje Cornelia die zich ook dit jaar weer belangeloos inzet om de cliënten van begeleid/zelfstandig wonen De Mast te vervoeren.
De ludieke ‘rees’ start om 19.30 uur bij de Oude haven. Het defilé en de rees zijn gratis toegankelijk voor het publiek. De organisatie roept iedereen op om foto’s te maken van de optocht en de rees. U kunt uw foto’s sturen naar foto@solexrees.nl en misschien komt uw foto daarna wel op www.solexrees.nl!

Tekst: Reinier Zijl

Deel op social media!
Facebook Twitter

1 Comment

  1. sander says:

    Hey vond nog een passend filmpje
    groet
    https://youtu.be/0jZret1qQ5I

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *