SolexRees Spakenburg | 18 mei

Toen was geluk heel gewoon
Solexrees in teken van Toen was geluk heel gewoon…

Hij komt er weer aan; de jaarlijkse Solexrees. Op vrijdag 18 mei zal op het inmiddels welbekende parcours rond de haven de achttiende editie plaatsvinden van deze ludieke race. Een solexrees op een moment dat het kabinet is gevallen, het geld opraakt en de BU 210 verkeerd genummerd blijkt te zijn. Waar is de tijd gebleven dat alles nog normaal was, toen geluk nog heel gewoon was? U raadt het al. Het thema van dit jaar is 'Toen was geluk heel gewoon…'

Over geluk gesproken: steeds meer mensen komen erachter dat de Solexrees ook een stukje geluk met zich meebrengt. En steeds meer mensen willen dit zelf ervaren. Voor degenen die graag eens mee willen rijden, maar zelf geen solex hebben is er nu een oplossing. Dit jaar zijn er solexen te huur voor het schamele bedrag van 25 euro (ja, we moeten tegenwoordig op de kleintjes letten). Aangezien er maximaal 25 solexen verhuurd worden, raden wij iedereen aan bijtijds een solex te reserveren via meedoen@solexrees.nl.

U huurt de solex van begin inschrijving tot aan het einde van de race. Ondanks de landelijke bezuinigingen en de torenhoge benzinekosten zullen wij zorgen dat de tank vol zit. En! Voor slechts 5 euro extra krijgt u de solex inclusief een leren jas en een stoere cap. Maakt u geen gebruik van de leren jas en stoere cap, omdat u zich gaat kleden op het thema van dit jaar? Ideaal, want gelukkig wordt ook dit jaar weer de originaliteitsprijs uitgereikt aan degene dit het thema het best weet te verbeelden.

De inschrijving start om 18.00 bij Eerlijk Hout in de Dorpsstraat en kost dit jaar 5 euro per solex. Alle inschrijvers zijn verplicht om verzekerd en voorzien van een helm aan de inschrijfbalie te verschijnen. Na de inschrijving vertrekt iedereen in één grote colonne, begeleid door agent Hazewinkel, om 19.00 uur richting het raceveld nabij de havens waar ook Gerard Cox, Sjoerd Pleijsier en Joke Bruijs aanwezig zullen zijn.

Wilt u als toeschouwer komen kijken naar deze imposante optocht richting de Oude Haven? Dat kan! Dit jaar is er echter wel een gewijzigde route door werkzaamheden aan de Molenstraat. Dit jaar rijdt de colonne met vreemd uitgedoste solexrijders via de Dorpsstraat, Wilhelminastraat, Talmastraat, Groen van Prinsterersingel, rotonde driekwart rond richting de Huygenlaan, linksaf via de Gerbrandysingel langs De Haven, Talmastraat en via uiteindelijk via de Kerkstraat rechtdoor richting het parcours.

Bron: de Bunschoter

Deel op social media!
Facebook Twitter

0 Comments

Be the first to post a comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *