Strenge vorst op komst!

Thema SolexRees 2013

SolexRees Bunschoten Spakenburg

Vorst, vorst en nog eens vorst. 2013 staat bijna volledig in het teken van vorst. Na begin dit jaar wekenlang meerdere vorstperiodes te hebben gehad, krijgen we vanaf 30 april een vorstperiode van waarschijnlijk jarenlang. Reden voor de organisatie van de jaarlijkse Solexrees Spakenburg om dit jaar voor een thema rond deze vorsten te kiezen. Op vrijdag 10 mei zal de ludieke rees rondom de haven van Spakenburg in het teken staan van ‘Strenge vorst op komst!‘

De nadruk bij Solexrees Spakenburg ligt al jaren vooral op rees. Gezelligheid en originaliteit zijn namelijk veel belangrijker dan snelheid. En dat geldt dit jaar misschien meer dan ooit, want met alle vorst zijn hoge snelheden zeker niet aan te raden. Er is rondom de haven van Spakenburg, waar voor de 19e keer de Solexrees wordt gehouden, namelijk ‘Strenge vorst op komst’ als het aan de organisatoren ligt.
Althans; als ze inderdaad vorst bedoelen, want met het thema kan ook vorst bedoeld worden. Ook een logisch onderwerp gezien het feit dat koningin Beatrix de kroon overdraagt aan haar zoon Willem-Alexander. Mogelijk een strenge vorst.
En niet alleen het Nederlandse koningshuis heeft dit jaar te maken met een troonswisseling; ook Marcel ‘mister Solex’ Korlaar draagt dit jaar de scepter over. Na veertien jaar trouwe dienst zal een nieuw gezicht gekroond worden als presentator van de jaarlijkse Solexrees.

Deelname

Dat gezelligheid en originaliteit hoog in het vaandel staan, blijkt uit het gegeven dat er dit jaar onder andere drie originaliteitsprijzen te verdelen zijn. Alle deelnemers worden daarom uitgenodigd om hun solex en/of kleding zo creatief mogelijk aan te passen aan het thema, om zo kans te maken op één van de te winnen prijzen.
Maar of u hierbij kiest voor het onderwerp vorst of toch gaat voor vorst, alle deelnemers aan de 19e editie van de Solexrees kunnen zich tussen 18.00 en 18.30 uur bij de Firma Eerlijk Hout (Dorpsstraat 43) inschrijven. Alle inschrijvers zijn verplicht om verzekerd en voorzien van een helm aan de inschrijfbalie te verschijnen. Deelname geschied volledig op eigen risico.
Ondanks de vele bezuinigingen van de regering en de komst van een nieuwe vorst, is de hoogte van het inschrijfgeld ook in 2013 gelijk gebleven; 5 blinkende euro’s. Hierbij moet wel worden aangemerkt dat munten met het gezicht van koning Willem-Alexander dit jaar nog niet worden geaccepteerd.

Na het jaarlijkse defilé richting het voormalige vissersdorp Spakenburg, start de rees om 19.30 bij de Oude haven. Het defilé en de rees zijn gratis toegankelijk voor het publiek. De organisatie roept iedereen op om foto’s te maken van de optocht en de rees. U kunt uw foto’s sturen naar foto@solexrees.nl en misschien komt uw foto daarna wel op de website solexrees.nl!

Voor meer informatie:
Solexrees Spakenburg
Bart ter Haar
bart@solexrees.nl
06-18937489

Wim Beekhuis
wim@solexrees.nl
06-22937582

Tekst: Reinier Zijl

Deel op social media!
Facebook Twitter

0 Comments

Be the first to post a comment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *